Social

Macovei cere Parchetului verificarea a patru fosti ministri ai Justitiei

Patru fosti ministri ai Justitiei vor fi verificati de procurori, pentru ca ar fi semnat, ilegal, mai multe ordine de numire in functie a unor notari.

Ministrul Justitiei i-a cerut ieri procurorului general al Romaniei sa faca cercetari in legatura cu patru fosti ministri ai Justitiei, patru fosti secretari de stat si actualul director al directiei de notari publici din cadrul aceleiasi institutii. Conform reprezentantilor Ministerului Justitiei, in urma unui control intern la Directia Notarilor Publici s-a constatat ca Rodica Stanoiu, Cristian Diaconescu, Gavril Chiuzbaian si Ion Predescu ex-ministri, Iulia Cristina Tarcea, Doru Crin Trifoi, Claudiu Seucan si Gabriela Gaspar ex-secretari de stat si Valeria Puiu, directorul Directiei Notarilor Publici din cadrul MJ, au numit in functia de notari mai multe persoane fara a respecta procedura legala.

Chestorul Sandu, notar incompatibil

Au fost gasite fie dosare in care ordinele de numire au fost semnate de ministrul Justitiei sau de secretari de stat, dar neavizate de directorul Directiei Notarilor Publici. Pina in prezent, reprezentantii MJ au depistat 19 notari numiti in astfel de conditii. Printre acestia se afla chestorul-sef Florin Sandu - actual secretar de stat pentru integrare si relatii internationale la Ministerul Administratiei si Internelor si fost sef al Politiei Romane - a fost numit notar de Cristian Diaconescu si suspendat pentru incompatibilitate, anul trecut. Lista mai contine nume cunoscute, precum Manuela Mitrea, actual deputat si sotia lui Miron Mitrea, sau Marius Amzulescu, fost consilier de stat al Preseditiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea