Social

Luna artei contemporane

Yoko Ono, Lia Perjovschi, Mona Hatoum, Slavoj Zizek sunt doar cativa dintre artistii al caror nume figureaza in programul Bienalei de Arta Contemporana de la Bucuresti.

Lucrarile a peste 40 de artisti vor putea fi vazute incepand de azi in cinci spatii din Capitala, dar si pe strazi. Galeriile Simeza, Orizont, TC de la Hanul cu Tei , Muzeul de Geologie si Pavilionul UniCredit sunt locurile in care va avea loc cea de-a treia editie a bienalei.

La acestea se mai adauga Centrul Dansului, unde va avea loc o parte din evenimentele paralele. In plus, in Parcul Kiseleff si in spatiile din fata Ateneului si Teatrului National va putea fi vazut proiectul lui Cezar Lazarescu: Calcati pe Iarba. Initiata de Razvan Ion si Eugen Radescu, manifestarea are anul acesta doi curatori suedezi. Jan-Erik Lundstrom este directorul Muzeului Bild, o institutie dedicata artei contemporane, iar Johan Sjostrom este curator la aceeasi institutie.

Slavoj Zizek vine la Bucuresti


In filmul numarul 5, Zambet, al lui Yoko Ono, John Lennon este filmat timp de 51 de minute in doar 2 cadre. Lucrarea poate fi vazuta la Pavilionul UniCredit de pe Titulescu. Tot acolo, puteti vedea si Steaguri, o lucrare a macedoneanului Oliver Musovik.

Acesta a modificat culorile si simbolurile care apar pe drapele in incercarea de a atrage atentia asupra “islamofobiei”. Mona Hatoum prezinta la Bucuresti, Bukhara (maroon), un covor persan identic cu cel pe care il avea in copilarie la ea acasa. El arata ca si cum s-ar dezintegra, ca si cum ar fi fost mancat de molii, formand astfel pe fundal o harta a lumii.

Olandezul Bertien van Manen prezinta fotografii cu interioare europene la galeria TC, in timp ce la Simeza columbianca Milena Bonilla propune “o harta dislocata a Americii”. La Geologie poate fi vazuta colectia nelimitata de globuri a Liei Perjovshi, sau o lucrare inspirata din memoriile mamei artistului din Hong Kong, Dinu Li.

O serie de fotografii realizate la o casa de batrani pentru actori din Sankt Petersburg si fotografii cu interioare parasite sunt doar doua dintre lucrarile expuse la Orizont. Dar, pe langa expozitii, bienala are in program si o serie de evenimente paralele.

Celebrul filosof si psihanalist sloven Slavoj Zizek vine si la Bucuresti pentru a prezenta “The perverts guide to cinema”, Anca Ionita vorbeste despre “Harta fizic-emotionala a orasului Capitala”, iar Mihai Mihalcea danseza in “Vii la spectacol si primesti un extra burger”. Sunt doar cateva evenimente ale bienalei care se va incheia pe 21 iunie , o manifestare care incearca din nou sa combine spatiile clasice de expunere cu cele mai putin conventionale.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea