Social

Lui Marian Iancu i se pregateste arestarea

Tribunalul Bucuresti va discuta astazi cererea procurorilor de arestare preventiva pentru 30 de zile in cazul lui Marian Alexandru Iancu, patron al societatii VGB Oil si al clubului de fotbal Poli Timisoara, acuzat pentru mai multe infractiuni economice.

Procurorii au luat aceasta decizie dupa ce l-au audiat ieri pe Iancu, timp de mai multe ore, intr-un dosar care vizeaza activitatea SC RAFO Onesti si SC CAROM SA si un prejudiciu de aproximativ 2.700 de miliarde de lei. In acelasi dosar, omul de afaceri Ovidiu Tender a fost deja arestat, la inceputul acestei luni.

Potrivit unor surse judiciare, Iancu este acuzat de mai multe infractiuni: complicitate la inselaciune , instigare la abuz in serviciu, spalare de bani si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Aceleasi surse ne-au mai spus ca procurorii urmeaza a finaliza si a trimite luna aceasta in instanta dosarul ,,RAFO-CAROM, rechizitoriul in aceasta cauza fiind aproape finalizat.

Marian Iancu a mai fost arestat, in perioada 14 februarie-24 iunie 2005, intr-un alt dosar privind activitatile ilicite dintre societatile RAFO Onesti si firma VGB-Oil. In acest dosar, aflat acum pe rolul Tribunalului Bucuresti, Iancu este acuzat, impreuna cu alte opt persoane, de evaziune fiscala , spalare de bani si asociere in vederea savirsirii de infractiuni. Prejudiciul estimat este de 1.100 de miliarde de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea