Social

#bush #dor #comandant #armatei

Lui George Bush o sa-i fie dor de functia de comandant al armatei americane

Presedintele in exercitiu al Statelor Unite, George W. Bush, a declarat marti ca ii va fi dor de functia de comandant al armatei , dupa plecarea de la Casa Albe.

"Sunt intrebat adesea ce vor regreta cel mai mult dupa ce nu voi mai fi presedinte. Prima mea reactie este sa raspund: ca nu mai pot evita ambuteiajele din New York", a glumit el, referindu-se la faptul ca strazile sunt intotdeauna degajate la trecerea coloanei prezidentiale. "In realitate, cel mai mult voi regreta ca nu mai sunt comandantul-sef al unui grup atat de nemaipoment de barbati si femei, cei care poarta uniforma armatei Statelor Unite", a spus Bush. Potrivit Constitutiei americane, presedintele este comandantul-sef al armatei. In aceasta calitate, Bush a implicat Statele Unite in doua conflicte militare, in Irak si Afganistan, relateaza AFP. Bush, care se va retrage de la Casa Alba in 20 ianuarie, a facut aceste declaratii la New York, cu ocazia Zilei veteranilor, instituita de presedintele Woodrow Wilson pentru a comemora armistitiul ce a pus capat Primului Razboi Mondial. Razboiul din Irak a contribuit mult la lipsa de popularitate a lui Bush, care in ultimele saptamani lucreaza la imaginea pe care o va lasa posteritatii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea