Social

# inchidere scoli #scoli romania #scoli inchise

Ludovic Orban insista ca scolile sa ramana inchise

Premierul Romaniei, Ludovic Orban sustine ca scolile din Romania trebuie sa ramana inchise pana cand numarul de noi infectari se va reduce semnificativ.

 

„Pana la o reducere semnificativa a numarului de infectari zilnice, invatamantul se desfasoara online.

Am fost criticati grav prima data ca am deschis scolile pe data de 14 septembrie si dupa-aia ca am suspendat cursurile in clasa si am stabilit ca se fac online. Ne-a fost dat exemplul altor tari care au pastrat deschis. Aproape toate tarile care au pastrat invatamantul la clasa intre timp au suspendat cursurile in clasa. In Franta, au fost proteste pentru a se desfasura invatamantul online”, a sustinut Orban.

Motivarea pentru ramanerea scolilor inchise nu este sanatatea copiilor, ci a insotitorilor acestora (bone, bunici, parinti) care ii duc si ii iau de la scoala, si care astfel se expun riscului de contaminare. Un alt motiv este aglomeratia din mijloacele de transport in comun. 

„In scoala, riscul de transmitere a virusului este mai mic decat in alte ocazii. Problema e ca functionarea scolilor presupune cresterea aglomeratiei, grupuri de parinti, de bunici, care isi duc copiii la scoala, care interactioneaza intre ei.

Sunt o serie de alte activitati legate de mersul la scoala care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja copii, pe profesori, pe invatatori si pe parinti si pe bunici, este mai bine sa fie suspendate cursurile”, a spus Orban, pentru Realitatea tv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea