Social

#cazuri noi coronavirus

Ludovic Orban: Cand se va opri cresterea numarului de cazuri noi de coronavirus

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a declarat, joi seara, ca numarul cazurilor noi de coronavirus ar putea scadea in 7-10 zile, ca urmare a masurilor luate de autoritati.

"Parerea mea e ca putem sa oprim cresterea numarului de cazuri. Estimarea mea e ca putem sa oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru ca, pe de o parte am instituit noi masuri care au oprit activitatile unde a existat cea mai mare rata de raspândire a virusului, am impus portul mastii si alte masuri", a declarat premierul la postul de stiri la Digi24.

Premierul a spus ca au fost intensificate controalele, dar si tehnicile de control, si a dat exemplul politistilor în civil, care verifica respectarea regulilor. De asemenea, Ludovic Orban a spus ca "nu au mai existat deschideri de activitati care sa creasca interactiunile sociale".

"Incercam o solutie sa angajam foarte rapid pe toti rezidentii care îsi dau examenul, cel putin în câteva discipline pentru terapie intensiva, medici infectionisti, epidemiologi, astfel încât sa îi angajam rapid si sa îi introducem în dispozitivul de lupta", a mai spus Orban.

"Noi am urmarit permanent cresterea capacitatii de tratare, atât în spitale, cât si în sectii exterioare, cum e sectia de la Tîrgu Mures, care s-a facut într-o sala de sport, în spatiul de la Chitila, de la Pipera. Încetul cu încetul crestem capacitatea. La Iasi creste cu 30 de paturi de ATI, la Brasov s-a pus în functiune un spital modular (...), si aici în Bucuresti am pus în dispozitiv spitale noi, cum e spitalul Witting, cum este Spitalul Judetean Ilfov, de asemenea Colentina va fi redata pentru tratarea pacientilor Covid", a mai precizat premierul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea