Social

# lucru remote #telemunca #locuri de munca

Locuri din Romania unde poti sa lucrezi remote departe de lumea dezlantuita

A devenit clar pentru toata lumea ca pandemia nu doreste sa paraseasca planeta in urmatoarea perioada. Din pacate, asta inseamna ca situatia actuala nu se va imbunatati din acest punct de vedere si, cum orase mari din tara, inclusiv Capitala, au intrat de curand in scenariul rosu, din ce in ce mai multe persoane fac cu greu fata depresiei. Poate pentru multi lucrul la domiciliu este o incercare grea, productivitatea a inceput chiar sa scada, din lipsa, evident, de socializare.

 

Multi romani se simt singuri si chiar le este greu sa renunte la munca dupa orele de program, iar asta dauneaza grav psihicului. De aceea, ai nevoie sa iti pastrezi gandurile limpezi si mintea curata, prin exercitii fizice, yoga sau o lectura interesanta. Nu ar strica timp de o saptamana macar sa faci ceva diferit si sa-ti gasesti cazare in Mamaia, la o pensiune aproape de faleza sau in Moieciu de Jos, nu departe de Capitala. Vei observa imediat diferenta si te vei regrupa usor. Motivatia va creste, la fel si dragostea pentru viata si tot ce este mai frumos. Iata, deci, cateva idei de locuri unde te poti caza o saptamana sau mai mult alaturi de familie. Mai mult chiar, daca prietenii tai lucreaza in regim de telemunca si sunt deschisi unei aventuri, organizati impreuna un grup si mergeti in diferite locuri din tara unde puteti sa imbinati utilul cu placutul. Peste ani, o sa va aduceti aminte cu drag de peripetiile din pandemie. Iata deci, sugestiile noastre:

1. Casa cu ceas, Bran

A fost odata ca niciodata un sat de oameni gospodari, transilvaneni harnici si ospitalieri care au pus bazele unui locsor frumos in inima Transilvaniei, numit Casa cu ceas. Propietatea are o curte mare, o bucatarie complet utilata si mobilata si trei dormitoare spatioase. Pensiunea este „vecina” celebrului Dracula, fiind situata la un kilometru distanta de celebrul castel. Bran este printre cele mai frumoase localitati din Romania, un loc unde istoria si peisajele montane iti taie respiratia, indiferent de sezon. Dupa munca poti sa faci drumetii scurte cu bicicleta, sa explorezi cultura locului, iar in weekend sa te aventurezi pe la Cascada Chisatoare, sa vizitezi Cetatea Rasnov, sa dai o fuga pana la Brasov si musai, sa iei la pas zona si sa sa te plimbi pe ulitele satelor invecinate: Moieciu de Jos, Pestera sau Magura.

2. Complexul Borsa View, Borsa

Zile de liniste, de calm si de frumos. Da, se poate, nu este doar un vis, ci o realitate pe care si tu o poti trai daca te hotarasti sa te cazezi la pensiunea cabana Borsa View. Daca ti-au placut in copilarie basmele lui Petre Ispirescu, acest loc magic o sa te incante cu siguranta. Amplasat in inima Maramuresului complexul este alcatuit din doua unitati de cazare, fiecare cabana avand doua dormitoare, baie, bucatarie spatioasa, living si atractia locului: un semineu care invita la relaxare. Daca ai prieteni care lucreaza remote puteti sa mergeti impreuna si timp de o saptamana sau doua sa lucrati altfel, intr-un mediu care cu certitudine, o sa va creasca [roductivitatea si starea de bine, in general. Daca ajungi in zona, nu trebuie sa ratezi Cimitirul Vesel din Sapanta, Valea Izei care este centrul istoric al regiunii, Valea Vaseului sau Cascada cailor, foarte aproape de Muntii Rodnei.

3. Cabana Prestige nr. 1, Bistrita Nasaud

Un ingredient esential in domeniul ospitalitatii il au oamenii, gazdele mai ales. Iar aici vei gasi nu doar oameni buni si primitori, dar si un peisaj de vis. Cabana Prestige nr.1 este situatala trei minute de mers pe jos de Complexul Balnear Baile Figa. Proprietatea ofera o curte spatioasa, perfecta pentru cei mici sau pentru momentele cand doresti sa-ti savurezi cafeaua de dimineata si sa te ocupi de meeting-uri in adierea vantului primavaratec, o terasa cu gratar, ciubar cu apa calda si trei dormitoare. Baile Figa sunt denumite si litoralul bistritenilor, o zona inca necunoscuta de multi, dar al carei potential il vei surpride imediat ce popsesti in zona. Pentru ce mici, iubitorii de animale o vizita la HergheliaBeclean care creste rase de cai romanesti trebuie fara doar si poate, trecuta pe lista. Dupa munca, o plimbare la Izvorul Povestilor, un loc din padurea cu iz de medieval este absolut necesara.

Daca te incanta una dintre sugestiile pe care le-am prezentat astazi, cu siguranta nu o sa ramai dezamagita. Fa rai din ce ai si bucura-te de fiecare moment, indiferent de circumstante.

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea