Social

#construire locuinte #anl #locuinte ANL

Locuintele ANL vor putea fi cu construite si cu capital privat

Locuintele ANL destinate inchirierii vor putea fi construite si bani proveniti de la investitori privati. Guvernul a aprobat deja in sedinta de miercuri un program care prevede construirea de locuinte cu capital privat.

De realizarea acestui program est responsabil Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

Aceasta masura vizeaza cresterea numarului de locuinte din Romania si constituirea, la nivelul intregii tari, a unui fond locativ destinat inchirierii, care sa poata fi folosit de cat mai multi cetateni.

"Finantarea structurii economice, tehnice si juridice a proiectelor, inclusiv elaborarea studiilor de fundamentare a deciziei de concesionare si a documentatiilor de atribuire a contractelor va fi realizata de ANL din surse de la bugetul de stat. Investitorii privati vor primi in schimbul locuintelor realizate o cota-parte din chiriile incasate, insotita de unele plati unitare periodice, care urmeaza a fi rambursate de catre ANL din surse de la buget", potrivit unui comunicat al MDRT.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea