Social

#politica #ministerul muncii #liviu pop #ministrul dialogului social

Liviu Pop: Ministerul Dialogului Social ar putea functiona separat de Ministerul Muncii

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, sustine ca incepand cu 2013 Ministerul Dialogului Social ar putea deveni organism "de sine statator", care va functiona separat de Ministerul Muncii.

"Transformarea Ministerului Dialogului Social intr-un minister separat nu implica costuri foarte mari. Din punctul meu de vedere, pentru o functionare normala, in cadrul acestui Minister ar trebui sa existe Inspectia Muncii, care oricum este un organism separat, iar Directiile de Dialog Social si Legislativ ar fi suficiente pentru functionarea acestui minister", a declarat Liviu Pop pentru NewsIn.

"Costurile, din punct de vedere al personalului, ar fi foarte mici. (...) Practic ar fi vorba despre trecerea acestor doua directii, precum si a Inspectiei Muncii sub coordonarea Ministerului Dialogului Social si nu ar putea fi vorba despre un surplus de angajati", a adaugat ministrul.

In prezent, banii necesari pentru functionarea Ministerului Dialogului Social provin de la bugetul Ministerului Muncii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea