Social

#propuneri premier #CExN #Carmen Dan #Liviu Dragnea premier # mihai tudose

Liviu Dragnea: “5-6 variante pentru postul de prim-ministru". Carmen Dan, printre propuneri

Astazi, CExN al PSD decide astaz propunerea de premier. Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni dimineata, inainte de sedinta CExN al PSD, ca in urma discutiilor au reiesit 5-6 variante pentru postul de premier.

“Am avut discutii cu aproape toti presedintii de organizatii, cu o serie de parlamentari si colegi si au reiesit 5-6 variante pentru postul de prim-ministru. Am discutat cu fiecare dintre ei, si impreuna, si se degajeaza o solutie pe care o voi propune in CEX", a spus Dragnea.

intrebat de ce participa la sedinta si Carmen Dan, care nu este membru al forului de conducere, Dragnea a spus ca ministrul de Interne se afla pe lista de propuneri.

Un alt nume vehiculat este cel al lui Mihai Tudose, vicepresedinte al PSD, care a fost, din luna februarie, ministru al Economiei in guvernul lui Sorin Grindeanu, functie pe care a mai ocupat-o, timp de aproape un an, si in perioada guvernarii Ponta, conform Hotnews.ro.

Intrebat astazi daca este o problema ca unul dintre candidatii pentru postul de premier lucreaza si la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazu” (referire la Mihai Tudose), Dragnea a incercat sa minimalizeze acest aspect.

„Imi este greu sa spun daca scoala de securitate este o bila neagra sau alba. Nu cred ca este un criteriu daca a fost la scoala SRI”, a mentionat Dragnea.

Surse din conducerea PSD spun ca Dragnea ar fi avut in intentie, la sfarsitul saptamanii trecute, sa mearga in CExN cu doua propuneri de premier, cea a prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, si a liderului grupului PSD din Senat, Mihai Fifor. Dar lucrurile s-au precipitat duminica, in conditiile in care Georgescu a declinat oferta lui Dragnea.

Vicepresedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anuntat astfel la Antena 3 ca a avut o discutie cu Florin Georgescu, iar acesta i-a spus ca nu-si doreste sa fie premier, avand si „ceva probleme de sanatate”.

„Domnia sa este tentat sa ramana la banca, nu sa vina la guvernare. Cred ca ar fi o solutie foarte buna, are experienta guvernarii. Mi-a spus ca are si ceva probleme de sanatate, dar prefera sa ramana la banca. Eu zic ca poate, insistand, reusim sa-l convingem”, a spus Ecaterina Andronescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a aratat ca noul premier trebuie sa fie “un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, sa aiba capacitatea de implementare a programului de guvernare, o capacitate de munca enorma, un om cinstit si cu viziune” si a anuntat ca PSD va merge cu o singura propunere la Cotroceni, iar aceasta va fi din interiorul partidului.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea