Social

#plaja #litoral #alge

Litoralul, invadat de mii de tone de alge

Litoralul romanesc a fost invadat de alge miercuri seara. In urma furtunilor, tone de alge au ajuns pe plaja raspandind un miros insuportabil.

Directia Apelor Dobrogea Litoral a intervenit imediat si lucratorii au muncit toata noaptea pentru a curata plaja invadata de vegetatia marina moarta.

Furtunile din larg sunt cauza principala pentru care apele si tarmul se umplu de alge, dar situatia de inrautateste de la an la an, odata cu schimbarile climatice. Cea mai afectata zone din Mamaia este chiar plaja de la intrarea in statiune, unde sunt depuse zinlic zeci de tone de alge, langa sezlonguri.

"De la an la an constatam o crestere alarmanta a algelor. Pana la aceasta data avem cam 18.200 de tone si anul trecut s-au strans in jur de 14.000 de tone", a afirmat Laurentiu Marin, director Directia Apelor Dobrogea-Litoral, citat de Realitatea.net.

Algele colectate sunt transportate intr -un depozit special in Constanta. Actiunele de curatare a plajelor vor continua pe intregul litoral.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea