Social

Lista neagra cu candidatii considerati neintegri, pe site-ul CCR

Coalitia pentru o Romanie Curata a relansat marti portalul anticoruptie, www.romaniacurata.ro, ce se doreste a fi un "vehicul" pentru initiativele menite sa combata coruptia din Romania.

Pe acest site au fost publicate mai multe "liste negre" cu candidati considerati ca fiind neintegri.

"Il dorim ca un vehicul pentru initiativele de acest gen, care incearca sa aduca un pic de ordine, profesionalism si onestitate in viata publica si in viata politica din Romania", a declarat directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Ioana Avadani.

Potrivit Ioanei Avadani, motorul acestui portal il constituie listele cu parlamentari care au savarsit acte de coruptie si care nu merita un nou vot din partea electoratului, deorece "nu este suficient sa fii curat cand intri in Parlament, ci este important si ce faci cand ai ajuns acolo".

Lista neagra cuprinde 244 de candidati, actuali parlamentari, care nu au intrunit cele patru criterii avute in vedere de Colitia pentru o Romanie Curata (CRC) pentru desemnarea integritatii acestora. Formatiunea cu cei mai multi candidati considerati de CRC neintegri este Alianta PSD+PC cu 127 de persoane, fiind urmata de PNL cu 66, PRM si UDMR cu cate 19 candidati si PD-L cu 12.

Cele patru criterii avute in vedere in monitorizarea parlamentarilor se refera problemele avute cu justitia, traseismul politic, actiuni intreprinse impotriva statului de drept, inclusiv nesemnarea Pactului cu statul de drept si prezenta pe listele anterioare ale CRC.

In ceea ce priveste actiunile impotriva statului de drept, reprezentantul Societatii Academice din Romania, Laura Stefan, a declarat ca unul dintre principalele demersuri in acest sens este modificarea Codului de procedura penala, prin eliminarea unor prevederi, care in opinia ei, transforma Romania intr-un "rai al infractorilor".

Adrian Nastase , cel mai "penal"

Pe langa lista principala cu candidati considerati neintegri pentru a fi realesi, pe portalul www.romaniacurata.ro mai este publicata si o lista cu "candidatii penali", ce contine 19 candidati care au probleme cu justitia. In topul partidelor cu cei mai multi "candidati penali" pe primul loc se situeaza tot Alianta PSD+PC cu 11 nume, urmat de PNL si PD-L cu cate doua persoane.

Potrivit Coalitiei pentru o Guvernare Curata, candidatul care are cele mai multe probleme cu justitia este Adrian Nastase, care in prezent este cercetat in patru dosare, cunoscute sub numele de " Zambaccian I", " Matusa Tamara ", "Zambaccian II" si "Trofeul Calitatii", principalele acuze care i se aduc fiind de luare de mita, obtinerea de foloase necuvenite, spalare de bani si santaj.

 ( citeste continuarea in Ziare.com)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea