Social

#reorganizare sistem judiciar #lidia barbulescu #bilant csm

Lidia Barbulescu a prezentat bilantul CSM pe 2008

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Barbulescu , a declarat joi, cu ocazia prezentarii bilantului activitatii din mandatul sau, ca anul 2008 a fost caracterizat de activitatea intensa pe care CSM a depus-o pentru reformarea sistemului judiciar, cresterea transparentei actului de justitie si apropierea acestuia de cetateni.

Barbulescu a aratat ca CSM a fost preocupat de stimularea si dezvoltarea mecanismelor de unificare a practicii judiciare si imbunatatirea conditiilor de munca ale magistratilor si, prin aceasta, eficientizarea actului de justitie odata cu adoptarea strategiei de resurse umane si avizarea noilor coduri, informeaza Agerpres.

"De asemenea, in anul 2008 Consiliul si-a intarit rolul de consiliu disciplinar, dorind prin aceasta sa sanctioneze manifestarile comportamentale venite din partea unor magistrati , neconforme statutului si misiunii pe care acestia si le-au asumat in momentul in care au imbracat roba de judecator sau de procuror", a afirmat presedintele CSM.

Potrivit Lidiei Barbulescu, Consiliul a urmarit punerea in aplicare, in conditiile si la termenele stabilite, a masurilor privind reforma sistemului judiciar, a celor convenite cu partenerii europeni in cadrul mecanismelor de cooperare postintegrare sau cu alti parteneri externi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea