Social

#summit NATO #reuniune NATO #klaus iohannis #lupta impotriva terorismului #nato #donald trump

Liderii NATO se reunesc la Bruxelles, pentru a vorbi despre lupta impotriva ISIS

Liderii NATO se reunesc astazi la Bruxelles pentru a vorbi despre lupta impotriva Statului Islamic dar si pentru a inaugura noul sediu al Aliantei. Este pentru prima data cand presedintele americii, Donald Trump, si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, participa la aceasta reuniune.

Si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis va fi prezent la summit-ul unde NATO decide daca adera la coalitia anti-ISIS.

In cadrul reuniunii, membrii NATO vor anunta oficial ca Alianta va face parte din coalitia internationala impotriva Statului Islamic, coalitie condusa pana in prezent de SUA.

Inainte de reuniunea propriu-zisa, la Bruxelles va fi preluat in gestiune noul sediu NATO, aflat peste drum de actualul Cartier General. in acelasi timp, vor fi dezvelite si doua monumente: unul dedicat Articolului 5, privind apararea colectiva, invocat in premiera in 2001, dupa atacurile din 11 septembrie, si unul dedicat Zidului Berlinului.

Punctul culminant al intalnirii este discursul lui Donald Trump, care este foarte asteptat cu interes, avand in vedere ca in timpul campaniei el a sugerat ca SUA ar putea pune conditii pentru apararea statelor NATO.

Pana de curand, Trump acuza NATO ca este "un proiect invechit", pentru ca nu lupta impotriva terorismului, aminteste AFP. Totodata, el le-a reprosat europenilor ca nu investesc suficient in armatele lor, determinand Washingtonul sa poarte cea mai grea "povara" a securitatii pe ambele maluri ale Atlanticului.

Sursa foto: nato.int

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea