Social

#lichtenstein #olanda #traian băsescu # legume olanda

Lichtenstein e in Schengen, Basescu se lupta cu legumele

Micutul stat Lichtenstein va intra in aceasta luna in Schengen , in timp ce Romania nu stie pana cand o tot amana mai-marii Europei, iar presedintele Traian Basescu se lupta cu zarzavaturile din Olanda.

Lichtenstein e o tara de 35.000 de locuitori, aflata in apropierea Elvetiei. Desi nu este in Uniunea Europeana, ea va face acum parte din spatiul Schengen .

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen a fost blocata la Consiliul European de vara , din iulie, dupa ce Olanda si Finlanda s-au opus.

Cele doua tari UE si-au motivat decizia spunand ca Romania si Bulgaria nu indeplinesc conditiile in ce priveste justitia si combaterea criminalitatii, desi acestea nu apar in cerintele tehnice pentru Schengen.

Dupa aceasta hotarare, mai multe tiruri cu flori din Olanda au fost blocate in vamile romanesti, sub pretextul ca plantele ar putea fi contaminate. Apoi, presedintele Traian Basescu a spus ca romanii ar putea sa nu mai cumpere legumele din Olanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea