Social

Liceenii se intrec in note mici si in perle

Aproape 60% dintre elevii de clasa a XII-a au picat simularea bacalaureatului la proba scrisa la limba si literatura romana, iar cei care au promovat au luat note intre 5 si 7.

Elevii de clasa a XII-a au tratat superficial simularea bacalaureatului de la limba si literatura romana. Rezultatul: 40,09% de promovati, iar doua treimi dintre elevi au avut note sub 7. 25% dintre ei nici nu s-au prezentat la simulare , iar majoritatea dintre cei care au fost nici macar nu s-au apucat de invatat, spune Adrian Stoica, seful Serviciului de Evaluare si Examinare . La simularea examenului de anul trecut au promovat la toate materiile aproximativ 58% dintre elevi.

Obisnuiti cu comentariile

Pe linga drama, elevii au avut de comentat si un citat din Neamul moldovenilor, de Miron Costin. Am inlocuit cererea si scrisoarea de la subiectul al doilea cu un citat despre care trebuia sa-si spuna parerea. I-am lasat sa se exprime liber, insa nu au reusit nici asta. Ei sint obisnuti sa citeasca comentarii din carti si sa-si ia referatele de pe Internet, afirma Adrian Stoica, directorul Serviciului de Evaluare si Examinare.

Anul acesta, elevii au scris mai putine perle si asta pentru ca au dat foile cam goale. Am avut semnale din tara ca elevii au iesit din clase si dupa jumatate de ora de la inceperea simularii, mai declara Adrian Stoica.

Meciul Steaua-Rapid in lucrarea de Bac

In schimb, unii elevi au fost pusi pe sotii, scriind in lucrare ca Ionut dadea dovada de multa exuberanta datorita rezultatului de egalitate intre Rapid si Steaua. Altii si-au exprimat parerea despre citit intr-un mod original. Prea mult citit tot strica deoarece duce la inrautatirea vederii si izolare personala, Cititul ar trebui practicat de fiecare om, fie el de placere sau nu sau Cititul este o activitate care stimuleaza creierul la maxim si cu ajutorul caruia un om poate in orice clipa imbunatati vocabularul si cultura generala. Desi iubesc aceasta activitate, nu consider ca poate fi cea mai frumoasa si sint total impotriva celor care isi petrec tot timpul citind, sint citeva perle scrise de elevi bucuresteni .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea