Social

#licee #sanctiuni #bacalaureat

Liceele codase la Bacalaureat vor fi scutite de sanctiuni

Liceele care au obtinut rezultate slabe la Bacalaureat nu vor mai fi sanctionate prin lege. Hotararea, care se va aplica in urmatorul an scolar, a fost aprobata de Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei.

In document se arata ca liceele cu rata de promovare mai mica de 15% nu vor mai fi sanctionate prin reducerea numarului de inscrieri in clasa a IX-a. Daniel Funeriu, cel care a avut initiativa pedepsirii unitatilor scolare codase, spune ca masura luata de Andronescu este gresita.

"Eu am introdus aceasta sanctiune pentru ca aceste licee produceau esec pe banda rulanta. In schimb, am dat posibilitatea si dreptul la invatatura acelor elevi, pentru a merge la invatamantul profesional. Este asadar o masura profund gresita", a spus Daniel Funeriu.

In schimb, Ecaterina Andronescu a spus ca a facut aceasta modificare deoarece vechea masura nu a dat rezultate. "Scolile care au avut rezultate proaste inaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sanctiuni au avut rezultate la fel de proaste si la un an dupa introducerea acestei masuri", a subliniat aceasta.

Sursa foto: monitorulab.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea