Social

#proteste #libia #razboi civil #muamar gaddafi

Libia, in pragul razboiului civil

Saif Al-Islam Gaddafi, unul dintre fii presedintelui libian Muamar Gaddafi , a declarat, duminica seara, intr-o discurs televizat, ca Libia se afla in pragul razboiului civil ca ca este tinta unui complot strain, informeaza agentia Agerpres, citata de  realitatea.net.

Saif Al-Islam Gaddafi spune  ca mai multe orase, dintre care Benghazi si Al Bayda in estul tarii, au cazut prada unor ciocniri violente si ca protestatarii au pus mana pe arme militare.

"In acest moment tancuri se deplaseaza in Benghazi conduse de civili. La Al Bayda oamenii au arme si numeroase depozite de munitie au fost jefuite. Avem arme, armata are arme, fortele ce vor sa distruga Libia au arme", a spus fiul lui Gaddafi.

El sustine ca aceste confruntari sunt provocate de elemente libiene si straine care vor sa  sa distruga unitatea tarii si sa instaureze o republica islamica. “Vom distruge elementele razvratirii", a declarat el, promitand in acelasi timp "formarea unei comisii pentru a crea o constitutie".

Pe de alta parte, site-ul oficial al grupului egiptean de opozitie Fratie Musulmana, scria azi ca Saif al-Islam a fost ranit intr-un schimb de focuri.

Violentele din timpul manifestatiilor din Libia impotriva regimului lui muammar kadhafi s-au soldat cu cel putin 233 de morti, de la inceperea miscarii de protest, din care 60 doar duminica, la Benghazi, potrivit unui bilant publicat de Human Rights Watch (HRW).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea