Social

Lesbienele se bat cu Nicolaescu pentru sange

Din categoria persoanelor care nu au voie sa doneze sange fac parte lesbienele, homosexualii si transsexualii. Din aceasta cauza, minoritatile sexuale ii cer ministrului sa renunte la discriminare. Legiferarea unei selectii mai riguroase a donatorilor de sange a nemultumit profund minoritatile sexuale. Criteriile de eligibilitate pentru donatori , impuse de Nicolaescu, sunt considerate de catre homosexuali, lesbiene si transsexuali absolut discriminatorii. Acestia considera ca, practic, ministrul sanatatii le interzice sa salveze vieti. Organizatia Be An Angel Romania si-a exprimat indignarea fata de un proiect de ordin al ministrului sanatatii, prin care acesta introduce criterii dure de eligibilitate pentru donatorii de sange. Este vorba despre proiectul privind aprobarea normelor referitoare la informatiile care trebuie oferite donatorilor de sange, dar si la informatiile care trebuie comunicate de catre donatori si admisibilitatea donatorilor. „Potrivit noilor norme, donatorii vor fi obligati sa raspunda unui chestionar in care, printre altele, sunt intrebati daca au acceptat bani pentru a intretine relatii sexuale, daca au fost plecati in strainatate si daca au intretinut relatii sexuale cu persoane de acelasi sex. Aceasta ultima intrebare este explicit referitoare la barbati, femeile care intretin relatii sexuale cu parteneri de acelasi sex fiind scutite sa raspunda. (continuarea in Gardianul )
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.