Social

Legile proprietatii, asumate pe 14 iunie

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe pachetul de legi privind Justitia si proprietatea saptamana viitoare, mai exact pe 14 iunie.
Examen de Capacitate
PASUL URMATOR. Daca asumarea raspunderii este o procedura simpla, premierul Tariceanu ar putea avea emotii in cazul depunerii unei motiuni de cenzura
Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru pachetul de legi privind Justitia si proprietatea, marti, 14 iunie, potrivit deciziei luate ieri de membrii Birourilor reunite ale celor doua Camere.

Membrii forurilor de conducere ale celor doua Camere ale Parlamentului au mai stabilit ieri ca pana vineri, 10 iunie, deputatii si senatorii sa depuna, in cazul in care doresc, amendamente pe marginea celor doua pachete legislative. Potrivit secretarului Camerei, Titu Ghiorghiof, daca nu vor fi depuse amendamente din partea parlamentarilor, pachetele legislative vor fi prezentate in plen ca atare. In cazul in care insa vor fi depuse amendamente, acestea vor fi transmise Guvernului, care le va analiza si, potrivit procedurii unui proiect legislativ , acestea vor fi admise sau respinse. Gheorghiof a mai anuntat ca in termen de trei zile dupa ce pachetul legislativ va fi prezentat in plen, opozitia va putea sa depuna o motiune de cenzura . In cazul in care motiunea nu va fi depusa, se va considera adoptat pachetul legislativ, iar daca aceasta motiune de cenzura va fi depusa, ea urmeaza sa fie dezbatuta in plen la 22 iunie, a precizat Gheorghiof.

DISCUTII. Sedinta Birourilor reunite a durat nici mai mult, nici mai putin de doua ore, din cauza unor ample discutii pe procedura, dupa cum a declarat presedintele Camerei, Adrian Nastase. El a mai precizat ca unul din aspectele discutate a fost si scrisoarea presedintelui CSM, Dan Lupascu. Documentul semnaleaza ca nu a fost dat aviz conform din partea CSM privind modificarile la organizarea institutiei, "cerinta imperativa care nu ar fi fost respectata".

In legatura cu acest aspect, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a mentionat ca respectivul aviz este doar consultativ, dar a precizat ca prin trimiterea de catre CSM a unor amendamente la cele doua proiecte de legi se considera ca au fost avizate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea