Social

#legi #scadere #salarii #pensii

Legile finale pe care guvernul isi asuma raspunderea: Salariile si pensiile nu scad incepand cu 1 iunie

Forma finala a proiectelor de lege pe care Guvernul isi va asuma raspunderea astazi in Parlament a fost adoptata de Executiv, a anuntat premierul Emil Boc.

Potrivit primului ministru, din cele 51 de amendamente depuse, Guvernul a admis patru amendamente pentru prima lege, care vizeaza reducerile salariale, si un singur amendament pentru cea de-a doua, care priveste reducerea pensiilor.

Astfel, primul amendament precizeaza ca pensia sociala minima nu scade sub 350 lei, iar al doilea stabileste ca reducerile nu intra in vigoare de la 1 iunie, ci "la data intrarii in vigoare a prezentei legi se reduce cuantumul pensiilor si salariilor", in functie de finalizarea procedurii.

Al treilea amendament stabileste reducerea cu 25% a salariilor angajatiilor din cabinetele parlamentare, iar introduce sub incidenta legilor si salariile membrilor academiilor de stiinte medicale.

In ceea ce priveste amendamentul admis pentru cel de-al doilea proiect de elege, acesta vizeaza eliminarea pensiilor si privilegiilor speciale.

"Pensiile de invaliditate vor fi verificate intr-un interval de un an si nu de trei, asa cum era inainte prevazut", a mai spus prim-ministrul la finalul sedintei Executivului.

Totodata, noul proiect de lege stabileste ca persoanele care au obtinut ilegal pensii de invaliditate vor raspunde in fata legii si vor fi obligate sa returneze integral sumele incasate.

Guvernul isi va asuma raspunderea pentru primul text de lege luni, la ora 16.00, urmand ca la ora 17.00 sa-si angajeze raspunderea pentru cel de-al doilea proiect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea