Social

#sanatate #legea sanatatii #adoptare lege

Legea Sanatatii ar putea fi adoptata pana la sfarsitul anului

Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an Legea Sanatatii ar trebui sa fie adoptata de Parlament.

"Legea Sanatatii, dupa ce se termina dezbaterea publica, va intra in Parlament. Pana la sfarsitul trimestrului patru ar trebui sa fie adoptata in Parlament", a declarat, sambata, ministrul Sanatatii, la finalul discutiilor cu misiunea FMI.

Noul proiect legislativ a fost publicat la inceputul lunii trecute, pe site-ul Ministerului Sanatatii. Spitalele vor putea fi publice, private si publice cu structuri in care se desfasoara activitatea privata. In proiectul de lege se mai arata ca spitalele de stat se vor putea functiona institutii de sanatate autonome din punct de vedere financiar, fara sa mai fie incadrate in categoria institutiilor publice bugetare.

Unitatile spitalicesti urmeaza sa fie acreditate de Agentia Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS), care are in structura sa Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea