Social

# legea eutanasierii cainilor vagabonzi #caini #curtea constitutionala #legea eutanasierii maidanezilor # caini maidanezi

Legea privind eutanasierea maidanezilor, neconstitutionala

Legea care prevedea posibilitatea eutanasierii animalelor fara stapan a fost declarata neconstitutionala de catre magistratii CCR, urmand ca ea sa se intoarca in Parlament.

Cu majoritatea voturilor, judecatorii de la Curtea Constitutionala au decis ca dispozitiile unuia dintre articolele din legea care permitea autoritatilor locale sa decida eutanasierea maidanezilor contravin legii fundamentale si ele trebuie sa fie modificate.

Motivarea acestei decizii va fi publicata in Monitorul Oficial, dupa care parlamentarii au la dispozitie 45 de zile sa puna legea in acord cu prevederile Constitutiei, conform indicatiilor date de judecatori .

Decizia a fost primita cu urale de catre ONG-uri si iubitorii de animale. In schimb, PDL Bucuresti a anuntat ca problemele cu care se confrunta locuitorii Capitalei trebuie sa isi gaseasca rapid o rezolvare, numarul celor muscati de cainii vagabonzi fiind in continua crestere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea