Social

# confiscarea averilor #confiscarea extinsa a averilor #lege confiscarea averilor

Legea privind confiscarea extinsa a averilor, promulgata prin decret prezidential

Legea privind confiscarea produselor, instrumentelor si altor bunuri aflate in legatura cu criminalitatea a fost promulgata, marti, de presedintele Traian Basescu.

Documentul legii prevede ca se supun confiscarii mai multe bunuri in cazul in care persoana care le detine a fost condamnata pentru comiterea anumitor infractiuni si daca fapta este susceptibila sa ii procure un folos material, iar pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea cel putin egala cu cinci ani.

Pe lista cu infractiuni se afla: traficul de droguri, trafic de persoane, proxenetism, spalare de bani, initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, materialelor nucleare sau alte materiale radioactive, falsificarea de moneda, divulgarea secretului economic, concurenta neloiala, deturnare de fonduri etc.

Legea privind confiscarea extinsa a averilor a fost votata pe 27 martie de Camera Deputatilor, dupa ce in prealabil a primit unda verde din partea Senatului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea