Social

#legea educatiei #parlament #guvern

Legea Educatiei, aprobata cu 50 de amendamente

Dupa ce a fost dezbatut ore intregi in Parlament, proiectul Legii Educatiei a fost aprobat de Guvern. Din cele 1700 de amendamente propuse, Executivul a acceptat 50.

Forma finala a Legii Educatiei va fi publicata pe site-ul Guvernului alaturi de cea a salarizarii unitare si a restructurarii agentiilor statului. Cabinetul Boc urmeaza sa-si asume astazi raspunderea in fata Parlamentului pentru cele trei legi.

Modificarile acceptate de Guvern privesc in primul rand conducerea scolilor. Ele vor fi conduse de un consiliu de administratie format din parinti, profesori si reprezentanti ai autoritatilor locale. Directorul va fi ales de catre consiliu si nu va avea dreptul sa faca parte dintr-un partid politic.

Directorii care au afilieri politice vor avea 45 de zile pentru a hotari daca raman in partid sau la conducerea institutiei de invatamant. Politicienii sunt exclusi si din conducerea univertsitatilor, informeaza Realitatea.net.

Programele scolare vor putea ocupa maxim 75% din numarul total de ore, iar restul va fi la dispozitia cadrelor didactice, pentru "individualizarea modului de predare ".

Un alt amendament impune televiziunii publice si radioului public difuzarea zilnica a patru ore de emisie cu caracter educational.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea