Social

#eliminare 102 taxe #Legea "Dragnea" #eliminare taxe

Legea “Dragnea” de eliminare a 102 taxe, constitutionala

Astazi, Curtea Constitutionala a decis ca legea adoptata de Parlament prin care se elimina 102 taxe nefiscale, printre care taxa radio-tv si taxa auto, este constitutionala.

Din randul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare si de cetatenie, 20 de taxe de la Registrul Comertului, taxele radio-TV, taxa suplimentara pentru eliminarea pasaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru si taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Pe 15 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a contestat-o la Curtea Constitutionala, pe motiv ca ar avea un impact bugetar mult prea mare.

„Eu astazi am trimis acest proiect de lege la o verificare pe constitutionalitate. Vedeti ca initiatorii si, în general, cei din Parlament, pe aceasta lege pentru eliminarea celor 102 taxe, s-a lucrat pe repede înainte. Din motive pe care, personal, nu le cunosc, s-a lucrat în Parlament pe o procedura foarte rapida, care nu a permis sau poate nu s-a dorit sa se respecte anumite exigente ale procedurii. Ca atare, am considerat ca unele elemente, si pe procedura si pe fond nu au fost suficient de bine clarificate de Parlament si am cerut, în coinsecinta o verificare pe constitutionalitate”, declara, atunci, Klaus Iohannis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea