Social

#locuinta #lege #asigurare locuinta #asigurarea obligatorie a locuintelor

Legea asigurarii obligatorii a locuintelor este constitutionala

Curtea Constitutionala a respins marti exceptia de neconstitutionalitate a Legii 260/2008, invocata de Gheorghe Momanu. Conform acestuia, Legea 260/2008 trebuia considerata neconstitutionala pe motiv ca ar legifera inselaciunea.

Invocarea faptului ca legea trebuie declarata neconstitutionala, deoarece ar avea la baza inselaciunea, a fost declarata neintemeiata. Legea 260/2008 este o componenta esentiala a programului de asigurare la catastrofe, gestionat de Ministerul Administratiei si Internelor.

Introducerea unui sistem care sa ofere acoperire prin asigurare impotriva riscurilor catastrofale face parte dintr-un proiect initiat de Banca Mondiala, care vizeaza atenuarea riscurilor cauzate de calamitati naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta.

Prin Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare. In functie de tipul locuintei, prima este de 10 - 20 de euro pe an.

Proprietarii de locuinte care nu isi asigura locuintele vor fi amendati cu pana la 500 lei. In plus, proprietarii neasigurati nu vor primi ajutoare de la autoritati in caz de calamitati naturale.

Sursa foto: cotidianul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea