Social

#fumat # politica anti-fumat #lege anti-fumat # legea anti-fumat

Legea anti-fumat provoaca haos! Proprietarii si institutiile sunt derutate

Legea anti-fumat provoaca haos printre proprietari dar si in institutiile statului. Si asta, deoarece nu sunt prevazute norme de aplicare.

 

Lipsa unui ghid de aplicare ii pune in dificultate atat pe proprietarii de restaurante si baruri, cat si pe cei de la politia locala, responsabili de controale si amenzi. "Lucram la un set de reglementari interne", au spus reprezentantii politiei potrivit stirileprotv.ro

Aurelia Cristea, initiatoarea legii declara ca va exista un ghid de aplicare, in care li se va explica celor de la ministerul de interne si de la politia locala ce inseamna spatiu inchis si declara ca terasele si balcoanele sunt locuri in care fumatul va fi permis.

"Voi solicita chiar saptamana viitoare guvernului sa constituim un grup de lucru in care sa fie prezenti reprezentanti ai ministerului de interne, inclusiv de la ministerul sanatatii, protectia consumatorului, prin care sa stabilim un ghid de implementare a legii.", a declara Aurelia Cristea pentru stirileprotv.ro.

Proprietarii de restaurante si baruri isi indruma ospatarii sa fie vigilenti la clientii care ies sa fumeze, pentru a nu pleca fara sa plateasca. In acelasi timp, fumatorii se tem ca lucrurile sa nu le fie furate de la masa, cand ies la fumat.

Daca aplicarea legii va genera multe probleme si neintelegeri, aceasta va fi evaluata peste un an si se vor aplica corectii.

Sursa foto: livescience.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea