Social

#tva zero #liviu dragnea #beneficiari #lege

Lege propusa de Liviu Dragnea: TVA zero! Cine poate beneficia de aceasta

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a depus o lege ce prevede ca TVA-ul sa fie zero pentru locuinte sociale, servicii din agricultura si firme mici.

 

Legea pentru modificarea noului Cod Fiscal, depusa de Liviu Dragnea, la Senat, prevede "aplicarea cotei zero TVA" pentru livrarea de locuinte de catre persoane fizice, livrarea de constructii destinate a fi utilizate drept camine de batrani si de pensionari, case de copii si centre de recuperare si reabilitare pentru minori cu handicap, livrarea de cladiri catre primarii in vederea atribuirii de catre acestea cu chirie subventionata unor persoane sau familii a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei.

"Masura are in vedere sprijinirea sectorului serviciilor sociale, prin reducerea cotei de TVA de la 5% la 0% pentru cladirile utilizate in scopuri sociale, precum si facilitarea accesului populatiie la o locuinta fara suportarea TVA", sustine Liviu Dragnea, in expunerea de motive a proiectului de lege, potrivit libertatea.ro.

Legea se aplica si pentru servicii din agricultura, difuzare de publicitate prin mass-media, dar si majorarea plafonului pana la care firmele sunt scutite de TVA de la 65.000 la 88.500 euro.

Proiectul de lege stabileste reguli referitoare la aplicarea scutirii de TVA pentru intreprinderile mici infiintate anterior anului 2017, precum si pentru cele infiintate in perioada 1 ianuarie - 28 februarie si pentru cele infiintate incepand cu data de 1 martie 2017.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea