Social

#drept de veto #tata biologiv # tennessee #avort

Lege controversata privind avortul, in Tennessee. Tatal biologic se poate opune fara consimtamant

O lege controversata a fost propusa in Tennesee. Aceasta prevede ca tatal biologic se poate opune avortului fara sa ceara consimtamantul femeii insarcinate. 

 

Potrivit g4media.ro, legea propusa de republicanii Mark Pody si Jerry Sexton este a sasea introdusa in acest an vizand restrangerea dreptului de avort in Tennessee, care are deja unele din cele mai restrictive legi vizand avortul din America.

Mark Pody a declarat ca a introdus proiectul de lege dupa ce un locuitor din Tennessee si-a exprimat ingrijorarea ca, in conformitate cu legea actuala, tatii nu au niciun cuvant de spus cu privire la avort. Senatorul a declatat ca astfel va asigura dreptul tatilor de a lua o decizie cu privire la un copil nenascut. 

"Cred ca un tata ar trebui sa aiba dreptul sa spuna ce se va intampla cu acel copil", a declarat Pody. "Si daca cineva ar ucide acel copil, el ar trebui sa poata spune: Nu, nu vreau ca acel copil sa fie ucis. Vreau sa pot creste acel copil si sa-l iubesc", potrivit ziare.com.

Proiectul de lege SB494/HB1079, sponsorizat de senatorul Mark Pody si de congresmanul Jerry Sexton, ambii membri republicani in legislativul din Tennessee, ii da tatalui biologic dreptul de veto in ceea ce priveste avortul. Acesta poate depune o petitie in instanta pentru a obtine o ordonanta judecatoreasca impotriva procedurii.

Potrivit proiectului de lege, un judecator ar putea admite petitia depusa daca petitionarul dovedeste ca este tatal biologic al unui copil nenascut si exista "o posibilitate rezonabila" ca femeia sa solicite avortul. Daca femeia recunoaste ca petitionarul este tatal biologic nu vor mai fi necesare dovezi ADN, a afirmat Pody.

Pentru cuplurile necasatorite, tatal ar trebui sa isi stabileasca voluntar paternitatea, dar poate face acest lucru fara consimtamantul femeii. Odata stabilita paternitatea, tatal ar avea dreptul de a respinge avortul.

Ordonanta impotriva avortului ar putea fi acordata chiar si fara ca ambele parti sa fie prezente la audieri. Daca femeia incalca hotararea judecatoreasca de suspendare a procedurii de avort, ea va fi sanctionata de catre instanta. Pedeapsa ramane la latitudinea magistratului.

Noua lege este intens criticata de grupurile care apara dreptul de avort al femeilor, cu atat mai mult cu cat in lege nu sunt prevazute exceptii precum avortul in caz de viol sau incest.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea