Social

#cafeina #alzheimer #cafeina memorie

Legatura uimitoare intre cafea si memorie

Cafeaua nu te ajuta doar sa te trezesti dimineata, ci sa ai si o memorie vizuala mai buna, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta americani, publicat in revista "Nature".

In cadrul studiului, cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore au descoperit ca substanta activa din cafea, cafeina, poate ameliora anumite amintiri pe durata unei zile.

Subiectii au fost pusi sa priveasca diverse imagini cu mai multe obiecte. Jumatate dintre acestia au primit 200 de miligrame de cafeina, ceea ce inseamna doua cesti de cafea, iar ceilalti au primit placebo.

A doua zi, subiectii au fost pusi sa priveasca alte imagini, printre care se numarau si unele prezente in prima zi.

Cele doua grupuri au reusit sa separe vechile imagini de cele noi in procente egale, insa persoanele care au baut cafea au fost capabile sa distinga mult mai usor diferentele din imaginile asemanatoare.

"Aceasta substanta, cafeina, este asociata cu longevitatea sanatoasa si poate avea efecte protectoare impotriva declinului cognitiv cauzat de diverse boli, precum maladia Alzheimer", a declarat profesorul Michael Yassa, coordonatorul studiului.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea