Social

#longevitate #forma corpului #corp sanatate # forma mar #forma para

Legatura surprinzatoare intre forma corpului si starea de sanatate

Forma corpului pare sa fie un indiciu valoros pentru starea de sanatate si speranta medie de viata a unei persoane, intrucat indica la ce boli si afectiuni este predispusa si cum ii afecteaza longevitatea.
 

Un studiu britanic, realizat de un fost consilier guvernamental al Marii Britanii, Margaret Ashwell, impreuna cu un nutritionist de la Universitatea Oxford Brookes a descoperit o legatura uimitoare intre forma corpului si starea de sanatate.

Persoanele care au forma de para sunt mai sanatoase decat cele care au o forma anatomica in forma de mar. Potrivit acestora, talia mare si soldurile inguste sunt mai periculoase pentru sanatate decat talia subtire si soldurile late, intrucat grasimea acumulata in zona abdominala este un factor de risc mai mare pentru boli si afectiuni grave.

Potrivit studiului, femeile care au corpul in forma de para traiesc cu 9.5 ani mai mult decat cele cu silueta mar, iar barbatii care au o burta proeminenta au o speranta de viata mai mica cu 17 ani decat cei care au un abdomen normal.

Sursa foto: Slandvitality.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea