Social

#forme cancer #greutate #cancer #studiu # risc cancer

Legatura dramatica dintre cancer si greutate

Femeile mai plinute au de doua ori mai multe sanse sa dezvolte o forma de cancer decat cele care se mentin la o greutate normala sau decat barbatii, arata un studiu publicat de dailymail.co.uk.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 500.000 de cazuri de cancer diagnosticate anual in intreaga lume sunt atribuite persoanelor supraponderale. Numai in Marea Britanie, acolo unde a fost efectuat studiul, in fiecare an, 13.000 de femei si 7.200 de barbati cu probleme de greutate sunt diagnosticati cu o forma de cancer. In randul femeilor, cel mai des intalnite sunt cel ovarian, cel rectal, de uter sau cel mamar.

Potrivit cercetarii, 10% dintre cazurile de cancer la san ar fi fost prevenite daca femeile si-ar fi mentinut o greutate in limite normale pana la menopauza. Si mai ingrijorator este ca 50% dintre cazurile de cancer instalat la nivelul vezicii biliare este cauzat de greutatea prea mare.

Potrivit unui studiu realizat anul trecut, 48% dintre femeile din Romania sufera de obezitate, in vreme ce procentul este mai ridicat in randul barbatilor - 56%.

Sursa foto: harrowtimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea