Social

#bere #bere memorie #bere barbati #imbatranire barbati

Legatura dintre consumul de bere si memorie la barbati. Ce au descoperit cercetatorii?

Consumul de bere poate avea efecte negative asupra memoriei barbatilor trecuti de 40 de ani. Cercetatorii britanici de la Universitatea din Londra au descoperit care este limita de beri considerata sigura pentru activitatea cerebrala a barbatilor aflati la varsta a doua, dar si cand apare pericolul pierderii memoriei!

Potrivit studiului britanic, barbatii trecuti de 40 de ani trebuie sa se limiteze la cel mult doua halbe de bere pe zi, daca vor sa-si pastreze o memorie de fier. Tot ce depaseste aceasta cantitate, echivalenta unui litru de bautura, afecteaza memoria si longevitatea.

Concluziile experimentului britanic, intreprins pe 5.000 de persoane, arata ca barbatii trecuti de 40 de ani care beau constant cel putin doua halbe de bere, zilnic, risca sa aiba probleme cu memoria pe termen scurt, existand pericolul ca efectul nociv sa se extinda si asupra memoriei pe termen lung.

In plus, oamenii de stiinta au evidentiat ca cei care depasesc aceasta cantitate risca sa imbatraneasca cu cel putin 6 ani mai repede decat cei care beau ocazional bere sau deloc.

Sursa foto: huffingtonpost.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea