Social

#le figaro #trucaj fotografie #ministrul de interne

Le Figaro a trucat o fotografie a ministrului francez de Justitie

Un ziar francez a spus joi ca Le Figaro a retusat o fotografie de pe prima pagina cu ministrul Justitiei, Rachida Dati .

Fotografia a fost trucata pentru a "sterge" un inel cu diamant, aceasta fiind cea mai recenta controversa legata de mass-media care serveste interesele guvernului, relateaza Reuters. L'Express a spus pe site-ul sau ca ziarul Le Figaro, entuziast sustinator al presedintelui francez Nicolas Sarkozy si al Cabinetului sau, a "sters" un inel cu diamant in valoare de 15.600 de euro dintr-o fotografie cu dati publicata miercuri.

Un purtator de cuvant al Le Figaro a confirmat. Astfel se sugereaza ca Le Figaro o protejeaza pe Dati , figura controversata, criticata in trecut pentru cultivarea statutului de vedeta pentru ca aparea in publicatii glossy purtand haine de designeri celebri.

Legaturile stranse ale lui Sarkozy cu mai multi baroni ai presei si prezenta sa constanta pe prima pagina a ziarelor a alimentat acuzatiile ca o mare parte a presei il serveste pe presedinte si pe aliatii sai. Cazul Dati aminteste de o controversa din august anul trecut, cand Paris Match a retusat o fotografie cu Sarkozy pentru a-l face sa para mai slab.

Paris Match este proprietatea unui prieten al presedintelui. L'Express a publicat ceea ce sustine ca este fotografia originala cu Dati, unde inelul cu diamant este vizibil. Este vorba despre o bijuterie de la casa Chaumet. Seful sectiei foto de la Le Figaro, Debora Altman, a aparat decizia editorilor, spunand ca ziarul nu vrea sa distraga atentia cititorilor de la continutul interviului cu Dati.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea