Social

#valea muresului #valea loarei #laszlo borbely

Laszlo Borbely vrea sa transforme Valea Muresului in Valea Loarei

Ministrul Borbely Laszlo , candidat in Colegiul 1 Tg. Mures pentru Camera Deputatilor, s-a declarat ingrijorat de starea castelelor medievale din Valea Muresului .

Candidatul Laszlo Borbely a afirmat ca ar fi bani pentru introducerea castelelor din zona in circuitul turistic, astfel incat Valea Muresului ar putea fi transformata intr-o adevarata Valea Loarei . Borbely a spus ca judetul Mures are cele mai multe castele din tara, 26.

"Daca ai 26 de castele in judet, am putea face Valea Muresului cum este Valea Loarei in Franta si nu glumesc, cu dimensiunile de rigoare. Noi am atrage inzecit, inmiit mai multi turisti", a declarat Borbely.

El considera ca autoritatile locale ar trebui sa se asocieze pentru a accesa bani, dar si legislatia ar trebui modificata. "Daca fac o asociere trebuie sa plateasca doar 2% cofinantare, in unele cazuri, in altele pana la 30%. Pentru a putea sa acceada la aceste proiecte trebuie o modificare de legislatie si bani mai multi din bugetele anilor 2009-2012", a spus ministrul Dezvoltarii, Lucrarii Publice si Locuintelor.

Potrivit acestuia suma alocata acestui domeniu de interventie este de 235 de milioane de euro, din care 200 de milioane sunt de la Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, la care se adauga 35 de milioane de euro contributia nationala.

Borbely a mai spus ca numai castelul Karoly din judetul Satu Mare a depus un proiect pe aceasta subaxa, cu o valoare de 6 milioane de euro. "O sa propun si, sa vedem dupa alegeri, sa fie o modificare a legislatiei, sa fie o informare mai pragmatica a acestor posibilitati de finantare si evident sa facem mai mult pentru aceste castele", a promis candidatul UDMR.

Si senatorul Gyorgy Frunda , candidatul UDMR pentru Senat in Targu Mures, considera ca legea ar trebui modificata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea