Social

#lambda #varianta coronavirus # varianta noua coronavirus #coronavirus

Lambda, o noua tulpina Covid-19! Unde a aparut si ce se stie despre aceasta

O noua tulpina a coronavirusului a fost descoperita de OMS. Tulpina botezata Lambda a fost confirmata in 27 de tari, fiind intalnita cu precadere in America de Sud.

 

Tulpina Lambda a aparut pentru prima data in Peru, in luna august a anului trecut. Este insa identificata tot mai des in tarile latino-americane. Aceasta a aparut insa si in Europa, unde varianta Delta face deja ravagii. 

Momentan nu exista studii despre varianta Lambda in Europa, iar astfel nu se stie daca este un motiv de ingrijorare. Deocamdata, OMS nu a trecut varianta Lambda pe lista sa cu variante „ingrijoratoare”, ci ramane doar o „varianta de interes”, ceea ce inseamna ca a fost identificata ca fiind o cauza de transmitere si ca a fost depistata in mai multe tari, dar nu se stie cat de contagioasa este, scrie realitatea.net.

Potrivit Organizatiei Panamericane de Sanatate (OPS), varianta Lambda a fost depistata in Peru in 82% din probele de laborator raportate in lunile mai si iunie.

„Este posibil sa aiba o capacitate de transmitere crescuta. Este un fenomen care nu a fost inca bine studiat si documentat si nu putem face o comparatie cu alte variante, cum ar fi Gamma si Delta. Insistam asupra faptului ca raspandirea virusului si o crestere a numarului de cazuri sunt influentate de mai multi factori. Din acest motiv, insistam ca eforturile de control al epidemiei sa insemne control si reducere a transmiterii", a declarat oficialul OPS, Jairo Mendez.

Din fericire, potrivit unui studiu al Scolii de Medicina Grossman din cadrul Universitatii din New York, reisese ca vaccinurile sunt eficiente impotriva tuturor variantelor coronavirusului, inclusiv impotriva variantei Lambda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea