Social

# renovari majore #renovari #lacul morii

Lacul Morii din Capitala intra in renovari majore. Planul este unul uimitor. Cum va arata zona

Zona Lacul Morii din Capitala va intra in renovari, a anuntat primarul Sectorului 6. Lucrarile de reamenajare au inceput deja pe 29 septembrie.

 

Lucrarea face parte din proiectul de regenerare urbanistica a zonei Lacului Morii - Crangasi – Giulesti pentru promenada, relaxare si activitati sportive, a transmis primaria.

Faza I - cuprinde zona dintre baraj si podul Insulei Lacului Morii, cu o lungime de 2.155 metri, suprafata pentru promenada va avea 10.344 de metri patrati, iar pista de alergare va fi amenajata pe toata lungimea.

In proiect mai sunt mentionate urmatoarele lucrari: asfaltare, inlocuire pavaj, montare banci, pergola lemn, stalpi de iluminat retea promenada, stalpi de iluminat taluz, balustrade metalice, cosuri de gunoi, sistem de supraveghere video, scari cu acces pentru persoanele cu dizabilitati si tot ce este necesar pentru a transforma acest spatiu cu apus superb intr-o zona de promenada. Investitia este estimata la 27,4 milioane de lei si ar urma sa fie finalizata intr-un an.

Faza II - realizata in urma unui concurs de solutii organizat impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania si va cuprinde Insula si zona adiacenta. Anuntul a fost facut si de primarul Ciprian Ciucu

„Maine dimineata (n.r. - miercuri, 29 septembrie) incepem lucrarile de amenajare a digului Lacului Morii, pentru promenada si miscare, locul cu cel mai frumos apus din Bucuresti. Am dat deja ordinul de incepere a lucrarilor. Iluminat, pista de alergare, banci, cosuri de gunoi, amenajari peisagistice etc.

Zona extinsa a Lacului Morii, inclusiv insula, face deja obiectul unui concurs de solutii demarat de catre Primaria Sectorului 6 impreuna cu Ordinul Arhitectilor! P.S. Vad ca unii primari au iesit cu raporte de activitate, la un an de la alegeri. Eu mi-am preluat mandatul in data de 22 octombrie, asa ca voi veni cu un raport de activitate sincer, cu reusite si nereusite, pana in 22 octombrie 2021”, a transmis primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea