Social

#tineri #teatru #comportament deviant

"La teatrale cu matale" pentru tinerii cu comportament deviant

Proiectul "La teatrale cu matale", propus de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, cu un buget de 10.000 de lei, presupune dezvoltarea abilitatilor artistice ale tinerilor cu comportament deviant .

Potrivit hotararii, aproximativ 150 de copii care au fost identificati ca avand probleme de comportament ar urma sa fie integrati la cursuri de teatru, iar la mijlocul acestui an sa joace in cadrul festivalului programat sa se desfasoare in luna iunie. Cei care nu se vor supune regulilor vor fi “pedepsiti” prin excluderea din grup.

"Am elaborat o alternativa de ocupare a timpului liber care sa implice activitati desfasurate in grup, ocazie cu care tinerii sa isi exercite atat capacitatea de-a comunica si negocia, cat si aceea de-a se pune in locul altei persoane si de-a gasi solutii pornind de la analiza fiecarei situatii si a posibilelor implicatii", a explicat Marius Lacatus, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Bucuresti.

Proiectul “La teatrale cu matale” se desfasoara in Sectorul 6 de patru ani, in urma implementarii lui cinci copii luand decizia sa se inscrie la licee cu specializare artistica, iar aproximativ 20 de copii au inregistrat imbunatatiri in relatiile cu familia. De asemenea, din aproximativ 25 de copii care aveau probleme in ceea ce priveste lectura unui text, zece au inregistrat imbunatatirea rezultatelor scolare.

Proiectul a fost aprobat de consilierii locali din Sectorul 6 in cadrul sedintei de Consiliu Local pe data de 27 Ianuarie 2011, tot atunci urmand sa fie locata si suma de 10.000 lei din bugetul administratiei.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea