Social

# echipamente sportive #bacterii #sport

La sala sau la spital? Iata cate bacterii se pot ascunde in echipamentul tau de sport !

Dezvoltarea unor noi materiale revolutionare in randul echipamentelor sportive aduce si o noua problema: cea a bacteriilor aflate in imbracamintea sau incaltamintea sport folosita de tine. Noile studii efectuate de Societatea Americana pentru Microbiologie trag un semnal puternic de alarma in acest sens.

Noile materiale incluse in fabricarea echipamentului sportiv se dovedesc a fi adevarate colonii de bacterii si virusi, avertizeaza cercetatorii americani. Poliesterul, in special, regasit in sorturile, bluzele si pantofii sport folositi in sala de gimnastica poate gazdui virusi si bacterii precum virusul gripei, stafilococ auriu rezistent la tratament sau virusul Norwalk, responsabil pentru gastroenterite.

Cel mai grav este ca aceste bacterii se pot usor raspandi si pe alte echipamente din sala, de la aparatele de gimnastica folosite pana la prosoapele din vestiare. Cea mai sigura solutie de a evita infectiile consta in spalarea echipamentului sportiv dupa fiecare sedinta la sala, considera savantii americani. Temperatura de fierbere trebuie sa depaseasca insa 60 de grade celsius, mai spun acestia.

Foto: news.curemd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea