Social

#campanie #candidati #eurodeputat #europarlamentare #alegeri

La noapte incepe oficial campania electorala pentru alegerile europarlamentare

Ora 00:00 a zilei de 8 mai este momentul startului oficial al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. La finalul acesteia, in ziua de 7 iunie, romanii ii vor alege pe cei 33 de eurodeputati care vor reprezenta Romania la Bruxelles.

In marile orase ale tarii au inceput sa apara deja panourile electorale, care insa trebuie sa ramana goale pana la miezul noptii, atunci cand incepe oficial campania electorala. Aceasta se va incheia pe 6 iunie, la ora 7 dimineata.

In lupta electorala pentru Parlamentul European s-au inscris sase formatiuni politice (PD-L, Alianta PSD+PC, PNL, UDMR, PRM, PFC) si doi candidati independenti: Elena Basescu, mezina familiei prezidentiale, si Pavel Abraham , fostul presedinte al Agentiei Nationale Antidrog.

“Capii de lista” pentru principalele partide politice sunt oameni cunoscuti, o parte care au mai beneficiat de un mandat de eurodeputat. La PDL, lista e deschisa de Theodor Stolojan, care este urmat de Monica Macovei si Cristian Preda .

Pentru PSD principalele nume care intra in lupta sunt Adrian Severin , Rovana Plumb si Ioan Mircea Pascu , in timp ce la PNL, primele nume din lista celor care vor incerca sa ajunga la Bruxelles sunt Norica Nicolai, Adina Valean si Renate Weber.

PRM deschide lista cu duo-ul Corneliu Vadim Tudor – Gigi Becali, a carui candidatura pentru partidul lui Vadim a fost marea surpriza a ultimelor luni la capitolul candidaturi. Primul loc pe lista candidatilor UDMR este ocupat de episcopul Laszlo Tokes, in urma caruia sunt plasati Iuliu Winkler si Sogor Csaba.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea