Social

#pierdere #sua #furt #laptop

La nivel mondial, la fiecare 53 de secunde se fura cate un laptop

Asta nu este insa tot. In SUA, 12.000 de laptopuri sunt uitate in aeroporturi in fiecare saptamana. Partea cea mai frumoasa, pentru administratorii aeroporturilor cel putin, este ca 65%-70% dintre ele nu sunt niciodata cerute inapoi de proprietari, conform unui studiu al Ponemon Institute, in colaborare cu Dell.

 

La nivel european se estimeaza ca circa 175.000 de laptopuri sunt uitate prin marile aeroporturi.
Studiul releva si alte aspecte interesante: pierderea (fie ca este uitat sau furat) laptopului sau a unui dispozitiv de stocare pe USB, este fenomenul responsabil pentru jumatate din pierderile de date confidentiale iar 50% dintre companiile intervievate de Ponemon au depus in 2007 plangeri pentru ca le-au fost furate laptop-uri.

In acelasi timp, 53% dintre calatorii de business ai companiilor aeriene din SUA au recunoscut ca pe au informatii confidentiale pe laptop.

Sunt deja celebre cazurile din Marea Britanie, si nu numai, cand diverse ministere sau sedii de Politie s-au trezit ca au pierdut date foarte importante si strict secrete pentru ca angajatii fie le-au uitat, prin taxiuri de exemplu, sau au fost victimele unor jafuri in urma carora au ramas fara laptop.

Cele mai probabile zone in care iti poti uita computerul portabil intr-un aeroport sunt: checkpoint-ul (40% din cazuri, la nivelul SUA), poarta de imbarcare (23%), toaleta (9%), restaurant sau locuri unde se mananca (7%), club sau lounge (6%, valabil pentru business class), mijlocul de transport (6%) si magazine, duty-free , sau la ridicarea biletului (4%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea