Social

# cumparare carne de miel #carne de miel #miel

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi carne de miel

De Paste romanii consuma carne de miel. Aproape ca nu exista familie care sa nu puna pe masa cel putin un rpeparat din carne demiel, fie drob, friptura sau chiar ciorba.

Putini stiu insa cum sa aleaga in mod corect carnea de miel si la ce sa fie atenti cand o cumpara.

Acum, ca nu se organizeaza targuri de miei, cu atat mai mult trebuie sa fii atent la calitatea carnii. Cei mai multi cumparatori isi indreapta atentia catre abatoare si supermarketuri. Iata ce spun ciobanii despre alegerea corecta a carnii de miel.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este sa te asiguri ca vei achizitiona carnea din locuri autorizate.

"Nu se cumpara carne de miel decat din locuri autorizate, sau daca aveti in familie crescatori, pentru ca la romani oaia ne defineste ca natie si mai avem in familie membri care cresc oi.

Carnea de miel se cumpara din locuri autorizate, sub supraveghere sanitar-venerinara.

Excludem povestea cu mielul pe marginea drumului, cred ca nimeni in ziua de azi nu mai consuma asa", a declarat Dan Bartolomeu, crescator de oi si medic veterinar, pentru ziare.com.

De asemenea, trebuie sa ai grija la greutatea acestuia. Chiar daca nu cumperi un miel intreg, ci jumatate, este important ca milul sa aiba peste 10 kg. In caz contrar acesta va avea o valoare crescuta de acid uric in carne, care duce la aparitia gutei sau a altor afectiuni medicale.

"Mielul e bun cand are in jur de 10 kg, peste 10 kg e o carne buna, e o carne matura, se considera ca a avut o carne matura", a adaugat Bartolomeu.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea