Social

# coronavirus romania #coronavirus #sarbatori #paste #klaus iohannis #presedintele romaniei

Klaus Iohannis: “Stati acasa, altfel, dupa sarbatori, vom avea inmormantari”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi prelungirea starii de urgenta pentru inca o luna. Cu aceasta ocazie, presedintele le-a transmis romanilor sa stea acasa, pentru ca, in caz contrar, dupa Paste numarul inmormantarilor va creste.

 

“Azi suntem in prima zi din starea de urgenta prelungita si din pacate nu avem nici un motiv de realxare.

Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri pana azi 20 de morti, avem peste 350 de persoane in plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorba de relaxare!

Si, ca sa fie foarte, foarte clar ce am spus ieri si poate inca nu a ajuns foarte limpede la toata lumea: cuvantul de ordine este Stati acasa!

E regretabil sa observam ca de multe ori cele mai bune intentii creeaza cele mai mari complicatii.

Asa se pare ca se intampla cu un asa zis acord intre MAI si Biserica Ortodoxa. Probabil intentiile sunt foarte bune, dar nu s-a inteles foarte bine ce se doreste. Multi romani au inteles ca e cazul sa ne relaxam. Dar nu e cazul sa ne relaxam.

Le voi solicita premierului Orban si ministrului de Interne sa revina asupra acestui acord. Sa gaseasca, daca vor, o formula care respecta principiul „stati acasa”, care se incadreaza perfect in solicitarile din decretul care prelungeste starea de urgenta si care respecta toate ordonantele militare.

Dragi romani, indiferent ce va spun unii si altii, eu va spun acelasi lucru pe care il spun medicii, expertii, OMS: stati acasa! Altfel, dupa sarbatori, vom avea inmormantari”, a spus Klaus Iohannis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea