Social

# pandemie scoli #scoli

Klaus Iohannis nu este de acord cu deschiderea scolilor

Presedintele Romaniei,Klaus Iohannis, nu este de acord cu redeschiderea scolilor in contextul in care numarul cazurilor de noi infectari cu coroavirus este in continua crestere. 

Zilele trecute, Avocatul Poporului, cerea ca scolile sa fie redeschise, potrivit recomandarii facute de Organizatia Mondiala a Sanatatii. 

„Vom avea o generaţie care are doi ani şcolari pierduţi”, spunea Renate Weber, Avocatul Poporului, în solicitarea transmisă.

În replică, Klaus Iohannis a spus că nu este de acord cu afirmaţia Avocatului Poporului şi că redeschiderea şcolilor ar reprezenta un pericol atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi.

„Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a mai spus şeful statului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea