Social

#intoarcere la normalitate #normalitate #klaus iohannis #vaccinare

Klaus Iohannis: Ne putem intoarce la normalitate daca respectam regulile si ne vaccinam

In Bucuresti s-au deschis doua noi centrede vaccinare. Unul la Clubul Seniorilor din Sectorul 6 si unul la Romexpo, care este si cel mai mare centru de vaccinare din Romania, avand o capacitate de vaccinare de 4.000 de persoane pe zi.

 

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vizitat astazi centrele de vaccinare de la Romexpo. Aici se fac ultimele pregatiri pentru ca incepand de maine sa inceapa activitatea de imunizare a populatiei.  

Cu aceasta ocazie, Klaus Iohannis a vorbit despre reintoarcerea la normal declarand ca pentru ca acest lucru sa se intample este necesar ca populatia sa respecte regulile impuse de autoritati (purtarea mastii, dezinfectarea mainilor si pastrarea distantei sociale), dar si vaccinarea a 60-70% din populatie.  

“Am vizitat cel mai mare centru de vaccinare care este amenajat aici, la Romexpo. Este o realizare notabila. Ii felicit pe cei care s-au implicat pentru a realiza acest centru.

Sunt foarte bucuros sa constat ca atmosfera se schimba si foarte multa lume doreste sa se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut in mod explicit. O schimbare de atitudine. In saptamanile si lunile urmatoare cand vor veni mai multe doze de vaccin, tot mai multe persoane vor putea sa fie vaccinate. La acest centru vor putea fi vaccinate 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. In aceasta saptamana centrul incepe efectiv, asa cum foarte multe centre vor incepe sa functioneze in toata tara. Vor creste gradual capacitatea (de vaccinare - n.r), pe masura ce vor veni mai multe doze de vaccin.

Noi avem speranta ca pana in vara sa avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu aceasta pandemie. Insa, vreau cu aceasta ocazie sa atrag atentia publicului ca vaccinarea singura, nu rezolva aceasta pandemie. Pana cand vom avea foarte multi oameni vaccinati este nevoie de respectarea cu strictete a tuturor masurilor impuse. Ne dorim cu totii sa ne intoarcem cat se poate de repede la o viata normala. Dar acest lucru este posibil daca pe de-o parte respectam restrictiile, pe cealalta parte un numar important, 60-70% din populatie, trebuie sa fie vaccinata. Si atunci, daca facem lucrurile asa cum trebuie, poate, in aceasta vara ne vom intoarce la o viata noamala”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea