Social

#reactiile Regelui Mihai #patriarhul daniel. #ion iliescu #dacian ciolos #retragere Regele Mihai #Regele Mihai I

Klaus Iohannis, Ciolos si Patriarhul Daniel, reactii emotionante dupa retragerea Regelui Mihai

Regele Mihai I al Romaniei s-a retras din viata publica dupa primirea unui diagnostic curtremurator din partea medicilor. Fostul suveran a fost diagnosticat cu carcicom epidermoid metastazant si leucemie cronica, iar in prezent este internat intr-un spital din Elvetia, unde a suferit deja prima interventie chirurgicala.

Vestea primita a intristat o tara intreaga si multi se roaga ca regele sa se insanatoseasca. Vestea a fost primita cu regret si de presedintele tarii, Klaus Iohannis, dar si de Dacian ciolos,Ion Ileiescu si Patriarhul Daniel.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei a postat pe contul personal de Facebook un mesaj emotionant: "Am primit cu ingrijorare vestea deteriorarii starii de sanatate a Majestatii Sale Regelui Mihai. Imi doresc ca Regele sa aiba puterea sa treaca peste aceste momente dificile si imi exprim nadejdea ca Familia Regala va ramane si pe viitor acelasi reper deosebit de speranța si solidaritate. Este important ca, mai ales in aceste clipe grele, sa nu uitam exemplul vrednic de curaj si daruire pus in slujba natiunii de catre Majestatea Sa Regele inca din 1927."

De asemenea, Patriarhul Daniel ii indeamna pe credinciosi sa se roage pentru insanatosirea Regelui: "Am aflat cu ingrijorare de agravarea starii de sanatate a Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, personalitate-simbol a istoriei poporului roman si a demnitatii nationale. De aceea, ne rugam lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor si al trupurilor, sa-i aline suferinta si sa-i daruiasca sanatate. In acelasi timp, indemnam pe toti cei care pretuiesc personalitatea Majestatii Sale sa inalte rugaciuni, impreuna cu familia regala, pentru insanatosirea sa", a scris Patriarhul Daniel, intr-un comunicat de presa, potrivit stirileprotv.ro.

Nici Ion Iliescu nu a ramas indiferent, acesta postand pe blogul personal un mesaj emotionant, chiar daca in trecut nu a avut o relatie buna cu Regele: ''Am aflat cu profunda ingrijorare despre problemele de sanatate ale Maiestatii Sale, Regele Mihai, care trece prin momente dificile. Ii urez multa sanatate si puterea de a trece de aceasta cumpana a vietii. Prezenta sa in spatiul public romanesc a fost un exemplu de echilibru si a contribuit la crearea unui climat de normalitate. Sper sa revina cat mai repede cu putinta la proiectele sale'', a scris fostul sef de stat pe blogul personal.

De asemenea, premierul Dacian Ciolos a transmis pe Facebook ca este profund ingrijorat de vestile privind sanatatea Regelui Mihai: "Sunt profund îngrijorat de vestile legate de starea de sanatate a Majestatii Sale Regele Mihai I. In aceste momente dificile, ii transmit un gand bun, de optimism si sanatate. Îi doresc sa îi dea Dumnezeu putere, energie si sa-l sprijine cu iubire, asa cum Majestatea Sa a daruit iubire, speranta si a sprijinit poporul sau de-a lungul deceniilor."

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea