Social

#iulia timsenco #victor iuscenko #ministru de extern #demitere #parlament

Kievul, in stare de razboi intre Palate

Premierul si presedintele ucrainean, din nou in razboi, noteaza Gandul. Astfel la Kiev "cad capete" de demintari  si se aud din ce in ce mai des cuvintele "tradare" si "pact secret".

Parlamentul Ucrainei l-a demis ieri pe ministrul de externe ucrainean, Volodimir Ograzko, unul dintre cei doi "oameni ai Presedintelui" Viktor Iuscenko . Odata cu aceasta demitere, datorata alierii partidului premierului Iulia Timosenko cu Opozitia din Urcaina, devine vizibila perspectiva razboiului dintre presedintele si premierul ucrainean, care nu se afla la prima confruntare de acest fel.

Printre cauzele care au dus la demiterea ministrului de externe, la Kiev este mentionat si procesul de la Haga
, pierdut de Ucraina in fata Romaniei (fostul sef al diplomatiei este acuzat de inamicii politici de realizarea unui "pact secret" cu Romania, prin care tara noastra era lasata sa castige procesul privind delimitarea platoului continental).

Oficialii ucraineni se acuza reciproc de prabusirea economiei si a monedei nationale, dar si de tradare: fie in favoarea Rusiei (acuzatie care ii este adusa premierului Iulia Timosenko de catre presedintele Iuscenko), fie in favoarea Romaniei. Iuscenko isi acuza fosta coechipiera in lupta pentru presedintie de faptul ca ar fi negociat fara stirea lui cateva acorduri referitoare la livrarea de gaze naturale dinspre Rusia, in timp ce premierul contracareaza atacand oamenii numiti de presedinte in Guvern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea