Social

#radovan karadzic #haga #serbia #bosnia

Karadzic va fi transferat in secret la Haga

Transferul lui radovan karadzic la tribunalul pentru crime de razboi de la Haga va fi facut in secret, pentru a evita mediatizarea si protestele planuite de nationalisti in sprijinul fostului lider sarb bosniac.

Surse din serviciile de securitate afirma ca exista zeci de optiuni pentru a-l transfera fara a atrage atentia. Printre propuneri figureaza folosirea unor vehicule camuflate, transferarea lui in zori sau plecarea unor false convoaie de la inchisoare spre aeroport, pentru a pacali echipele de televiziune.

O sursa guvernamentala a declarat ca doar zece oameni din Serbia stiu exact ce se va intampla,iar o alta a sustinut ca transferarea lui Karadzic nu va fi transformata intr-un spectacol public.

Multi nationalisti il considera pe Karadzic un erou si au planuit un protest de masa astazi, impotriva extradarii si judecarii sale la Haga.

Noul guvern prooccidental sarb este nerabdator sa il transfere la Haga cat mai curand, pentru a evita tensiunile si protestele, dar momentul transferului depinde de recursul depus de avocatul lui Karadzic.

Oficialii sarbi spun ca recursul nu are sanse de succes si poate cel mult sa amane tranferul. Surse guvernamentale spun ca recursul va fi respins imediat ce va primit, iar instanta va elibera foarte rapid ordinul de extradare.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea