Social

#egipt #prizonieri #jurnalisti romani

Jurnalisti romani, luati prizonieri la Cairo

Reporterul  Cristian Zarescu si cameramanul Dan Timofte,  trimisi de postul Realitatea TV la Cairo pentru a relata despre manifestatiile din Egipt, au fost retinuti de armata. Jurnalistii au fost dusi intr-o sectie de politie improvizata, ce functiona intr-o baraca, unde li s-a spus ca nu au autorizatie de filma pe strada.

“Au vazut ca nu avem acea autorizatie, nu pentru ca nu am fi cerut-o, pentru ca noi am solicitat o acreditare din partea Guvernului egiptean, insa nu am primit niciun fel de raspuns din cauza ca Ministerul Informatiilor, care ar fi trebuit sa emita acreditarea, a fost distrus si nimic nu mai functioneaza. In aceste conditii, din punctul lor de vedere ne desfasuram activitatea ilegal", a declarat Zarescu la Realitatea TV.

Celor doi li s-a confiscat caseta cu imaginile filmate pe strazile capitalei egiptene. Ulterior, militarii i-au eliberat pe jurnalisti.

 

Echipa TVR, capturata intr-un cartier din Cairo

 

Un incident similar s-a petrecut miercuri seara, cand Adelin Petrisor, trimisul special al TVR in Egipt, a fost capturat, impreuna cu operatorul sau, de civilii dintr-un cartier sarac din Cairo. Cei doi au fost legitimati si amenintati cu cutitul in timp ce incercau sa realizeze un material. Translatorul care insotea echipa a fost acuzat de tradare.

Adelin Petrisor a reusit sa sune la Ambasada Romaniei din Egipt, incidentul fiind in cele din urma stins. Cu toate acestea, cameramanul TVR a fost nevoit sa predea caseta cu toate materialele filmate.

Piata Eliberarii din Cairo a devenit miercuri un adevarat teatru de razboi. Cel putin sapte oameni au murit si peste 600 au fost raniti in confruntarile dintre partizanii si adversarii presedintelui Hosni Mubarak

Luptele au inceput dupa ce sustinatorii lui Mubarak au incercat sa goneasca multimea adunata in piata pentru a cere demisia sefului statului egiptean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea